Dear Diary...

Dagens tanker

Det er lørdag kveld og jeg har hoppa iseng tidlig. Jeg er trøtt, men har ikke lyst til å sove ennå. Erik og jeg er på besøk hos svigers i Mittagong og, for øyeblikket, er Erik i stua med Brian og ser på TV.

Jeg liker disse stille kveldene for meg selv. De gir meg anledning til å tenke på livet mitt, på begivenheter og mennesker jeg er takknemlig for, og hvilken retning jeg ønsker livet mitt skal ta videre.

I det siste har jeg tenkt mye på overvekt, helse og generell velvære. Som dere vet har jeg gått ned 10 kilo alt i år, men plutselig har jeg har gått på veggen. Jeg “vil ikke mer” og jeg er i stor fare for å begynne med trøstespisinga mi igjen.

For å forhindre dette, har gitt meg selv “pausetid” for revurdere og reorganisere tankene mine. Denne tiden er farlig pga. at jeg ikke er “offisielt på slanker’n”, men en av mine strategier videre er en ganske enkel en; Hver gang jeg er frista til å spise usunn mat skal jeg spørre meg selv:
“Hva ville Mamma ha gjort?” 🙂

Mamma er fortsatt mitt største forbilde (dog jeg har aldri innrømt det) og jeg tror faktisk det spørsmålet kan komme til nytte i mange forskjellige situasjoner – ikke bare med tanke på mat.

Jeg tenker også en del på Guds Engler for tiden. Jeg er ikke “frelst” eller noe, jeg bare oppdaga en dag at jeg fortsatt tror på Gud. *Simple as that* 🙂
Vel, i den anledning har jeg begynt å tenke over – og være bevisst takknemlig for – alt jeg har blitt tildelt i livet. Jeg har det utrolig godt. Jeg har aldri opplevd krig, sult eller noen slags katastrofe. Jeg er omgitt av mennesker (og dyr) som jeg er glad i – og som er glade i meg – både i Norge og Australia. Jeg har et hus å bo i og en jobb jeg trives i. Jeg har god helse. Jeg har tilgang til fersk og sunn mat, flott natur og mange fine turområder. Jeg har ingenting å klage over.

Jeg må bare sortere og organisere hjernen min (og omgivelsene mine) litt…
“What Would Mamma Do?”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s